Всичко е възможно, стига само да го пожелаеш!

www.zdrave123.com

 
  • Уголемяване на шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намаляване на шрифта

Хималайска кристална сол от AquaSource

Хималайска кристална сол  и другите видове  сол.

Обикновената трапезна  сол представлява 97.5% натриев хлорид и често съдържа химикали за абсорбиране на влагата и консерванти. Това е солта, която ще откриете в преработените храни и полуфабрикатите. Нашият организъм възприема обикновената трапезна сол като нещо напълно чуждо и се бори усилено за да я изхвърли от себе си. Консумирането на обикновената трапезна сол причинява натрупване на излишни течности в тъканта, тъй като организма обгражда натриевия хлорид с вода за да го неутрализира под формата на пикочна киселина и целулит. Пикочната киселина се свързва с още натриев хлорид, след което кристализира. Тези кристали се натрупват около костите и ставите. Така се появяват ревматизъм, артрит, подагра, камъни в жлъчката или в бъбреците. След време тези натрупвания започват да тровят организма, тъй като не могат да бъдат изхвърлени.

Морската  сол има някаква кристална структура, но тя е непостоянна и изолирана. Също трябва да имаме предвид, че моретата и океаните са непрекъснато подложени на все по нарастващо замърсяване.

Йодираната трапезна сол

Йодът е силно реактивен неметал, химически класифициран като халоген, заедно с флуора, хлора и брома. В страните, където солта е йодирана, съществуват опасения, че може би децата не приемат достатъчно сол, тъй като хората намаляват приема й поради осведоменост и информираност за вредата от прекомерната консумация на обикновената трапезна сол (натриев хлорид). Йодираната сол, при която химически произведено йодно съединение се впръсква върху солта е критикувана поради опасения за здравето така, както и флуорираната вода. В много европейски страни йодирането на трапезната сол не е задължително.

Някои критики към йодираната сол:

„Върху всички пакети с йодирана  сол трябва да има надпис: Да се приема само след медицинска консултация“. Р.К.Ананд – педиатър

„Йодираната  сол трябва да има задължително предупреждение, написано с плътни, червени букви, че консумацията й може да доведе до алергии и хиперфункция на щитовидната жлеза“. Martindale: The Extra Pharmacopoeia

Хималайската кристална сол представлява натурална  сол  от най-високо качество, което организмът разпознава като нещо важно за здравето. Тя се е формирала преди 250 милиона години, а нейното местонахождение означава, че не е била излагана на каквито и да било замърсявания. За да балансира натриевия хлорид, тя също така съдържа и минерали, включително калций, калий и магнезий. Но освен това има и енергийна разлика между индустриалната и хималайската сол. Изключително голямото налягане, на което е била подложена, е причинило образуването на кристалната структура. Тази кристална структура й дава уникална вибрационна енергия и изключително свойство на съхранение на тази енергия. Известно е, че тя съдържа вибрационните компоненти на 84 елемента. Следователно хималайската кристална сол в натуралното си органично и йонно състояние (йонизирането на минералите и микроелементите е необходимо за да преминат през клетъчната стена), заедно с естествената симбиоза на всички съдържащи се в нея елементи, е изключително точно балансирана и бионалична.

Употребява се за подмладяващи вани, лечение на кожни проблеми, терапии чрез пиене и готвене.

Хималайската кристална сол придава нов вкус в храната. Употребата на хималайска кристална сол  при готвене и хранене подпомага усвояването на хранителните вещества (алкализира и възстановява солевия баланс, подобрява клетъчното хранене и целия метаболизъм), изхвърлянето на токсините (детоксикация и обновяване на клетките и тъканите), и може да бъде чудесен заместител на обикновената трапезна сол. Хималайската кристална сол е естествн източник на енергия за човешкото тяло, съхранена в кристалите.

Изкопана и измита на ръка,  изсушена на слънце.

100% чиста хималайска сол от AquaSource. Без химикали за почистване и други съставки - розовата хималайска сол е здравословната сол. Избягвайте бялата трапезна сол.

Като алтернатива на йодираната  сол  може да се използва  хималайската кристална сол (полезна и здравословна, в естествено балансиран вид) в комбинация с капсула Морска Енергия (AquaSource) дневно (за деца над 12 години) за набавяне на необходимото дневно количество йод и да бъде храната вкусна и полезна.

Предлага се като:

•    Фина кристална сол – 200 г – солница         Цена: 7.00лв.

•    Фина кристална сол – 400 г пакет – пълнител за солница   Цена: 9.50лв.

•    Каменна кристална сол – 400 г за приготвяне на Соле     Цена: 9.50лв.

•    Едра кристална сол – 400 г пакет – пълните за мелница   Цена: 9.50лв.

•    Едра кристална сол за вана – 1,6 кг              Цена: 50.00лв.

Поръчайте

 

Солта е добита в Хималаи - Пакистан.

Страна на произход: Великобритания

Представител за Р България: АкваСорс ЕООД

Продава се от независими дистрибутори.

Ангелина Генина

"Докато тествах пациентите си за различни алергии и хранителни непоносимости открих, че много от тях показаха непоносимост към обикновената трапезна сол (натриев хлорид). Всички знаем, че трапезната сол е нездравословна в някои случаи, но тези пациенти са развили непоносимост към нея, което би се проявило под формата на различни симптоми.

Тъй като, току що бях научила за хималайската кристална сол, реших да я подложа на тестове.

От прочетеното разбрах, че хималайската кристална сол смесена с изворна вода, може да има много здравословни ефекти. Някои от тях са: намалява кръвното налягане, вътрешно пречистване, край на ревматичните болки, възстановяване на алкално-киселинния баланс и успокоява проблемната кожа.

През няколко седмици тествах хималайската кристална сол върху около 15 пациента, които преди това имаха непоносимост към натриев хлорид. За мое учудване всички те, без изключения, напълно издържаха тестоветe с кристалната сол". - Гънила Гербер - натуропат

  • За да ползвате отстъпка в цените попълнете формата за контакти.

Научете повече за Приложение на хималайската кристална сол .....

 

За поръчки: Ангелина Генина 0893 4131 78; 0883 493 623

Facebook

 
сподели ме

Хранителни добавки от AquaSource