Всичко е възможно, стига само да го пожелаеш!

www.zdrave123.com

 
  • Уголемяване на шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намаляване на шрифта
Е-поща

Минерали

Желязо

Основна съставна част от окислителните ензими, стимулира обмяната на веществата в клетките. Влиза в състава на хемоглобина и червените кръвни клетки и белтъка на мускулите.

Йод

Участва в регулацията на ендокринната система и по-специално в производството на хормоните на щитовидната жлеза.

Калций

Участва във всички процеси на клетъчна възбудимост и в провеждането на нервните импулси, активира процеса на съсирване на кръвта, разграждането на гликогена в черния дроб, предпазва организма от болести, които предразполагат към остеопороза. Той е основния микроелемент за изграждане на костната тъкан.

Магнезий

Заедно с микроелементите фосфор, калций, бор и силиций подпомага нормалното функциониране на костно вещество и на мускулите. Участва в предаването на нервните импулси и като съставна част на над 300 ензимни системи, в това число и на част от антиоксидантните ензими.

Манган

Необходим е за синтеза на хрущялната тъкан и костното вещество. Влияе на процеса на кръвотворене, стимулира образуването н антитела, активира процесите на ферментация, усилва действието на инсулина и поддържа нивото на кръвната захар. Съдейства за излъчването на мазнините от организма. Благоприятства нарастването на височина.

Мед

Участва във възстановително-окислителните процеси и клетъчното дишане. Стимулира образуването на червени кръвни клетки, способства за повишаване активността на инсулина и по-доброто усвояване на въглехидратите.

Селен

Изпълнява ролята на кофактор на антиоксидантните ензими и в комбинация с витамин Е осъществява мощен антиоксидантен ефект. Предотвратява развитието на хронични сърдечно-съдови и онкологични заболявания, стимулира кръвотворенето, подобрява функцията на нервната система, участва в детоксикацията от тежки материали.

Фосфор

Играе важна роля във функционирането на нервната система и обменните процеси в мускулите и костите. Влиза в състава на редица биорегулаторни съединения и в качеството си на универсален преносител и акумулатор на енергия в човешките клетки, участва в различни метаболитни процеси.

Хром

Регулира усвояването на глюкозата от клетките, поддържа нормалното ниво на серумния холестерол, способства за профилактиката на диабета, затлъстяването и сърдечно-съдовите страдания.

Цинк

Ензимен кофактор на над 100 ензимни системи. Стимулира растежа и възстановяването на клетките, нормалната функция на нервната система. регулира процесите на обоняние и вкус.

 

Запознайте се с AquaSource  водорасли

 

 
сподели ме

Хранителни добавки от AquaSource