Всичко е възможно, стига само да го пожелаеш!

www.zdrave123.com

 
 • Уголемяване на шрифта
 • Шрифт по подразбиране
 • Намаляване на шрифта

Естествено справяне със стреса

Да си жив означава да си подложен на определено ниво на стрес, а всъщност той е необходим на всеки, който иска да се изяви най-добре. Стресът, обаче, също така може да съсипе живота ни. Когато сме под стрес се чувстваме физически отпаднали и изтощени.

Това, от което се нуждаем, е способността да управляваме стреса. Като цяло, стресът е свързан с вътрешни и външни фактори. Вътрешни - начина, по който тялото реагира на външните фактори, преумора, безработица, околна среда, изпити, тежка загуба, отношения, семейни или фамилни конфликти.

Хората имат различно ниво на поносимост към стреса - някои, преживяващи чести промени, се справят доста добре, докато други, изправени дори пред по-незначителна промяна, се чувстват под напрежение и стрес.

Важно е да имаме ясна представа кога изпитваме стрес, за да можем да предприемем положителни стъпки за предпазване и съхраняване на нашето здраве. За да си помогнем е необходимо да се научим да разпознаваме симптомите на стреса като: умора, безсъние, раздразнителност, напрежение, свръхчувствителност към критика, изтощен вид. Други признаци могат да бъдат: трудно събуждане, стомашно разстройство, повишена консумация на алкохол или цигари, липса на концентрация.

Когато забележите тези признаци у себе си, спрете и преценете какво предизвиква стрес във вашия живот. Справянето със стреса може да включва осъществяване на някои промени на външните фактори, които са във вашата среда, или на вътрешните фактори, които засилват способността да се справяме с нещата, пред които се изправяме.

Важно е да се предприемат положителни стъпки за освобождаване от стреса преди той да е навредил на психическото и физическото ни здраве.

Един от начините да помогнете на тялото  да се справи със стреса е да се опитате да направите генерален здравословен избор. Това означава:

Направете си списък и поемете контрола

Намерете време да обмислите какво предизвиква най-голям стрес у вас. Направете си списък, като отбележите и съответното ниво на стреса и как това ви се отразява. Вземете решение по точките в списъка, които могат да бъдат разрешени. Не всичко, което е отбелязано в този списък, може да бъде под пряк ваш контрол, но ние можем да контролираме начина, по който реагираме и действаме. По-добре е да слушате музика, радио или да четете книга, отколкото да се притеснявате или да се стресирате заради списъка с недовършени задачи!

Разтоварете се и се научете да казвате "Не"!
Има някои неща у дома или в службата, които човек не желае или не може да направи. Не се ангажирайте с нови задачи или ангажименти, просто, защото "трябва" - научете се да казвате "НЕ"!

Упражнения

Физическите упражнения позволяват на човек да се справи по-ефективно със стреса, като в същото време помага при справянето с напрежението и емоционалния стрес. Упражненията, дори толкова прости като ходенето, осигуряват на тялото начин да се освободи от напрежението.

Почивката осигурява на тялото време за отпускане - възможност за възстановяване и "презареждане" на тялото и ума.

Релаксация и медитация

Има толкова много начини за релаксация и медитация: някои могат да се научат в група, а други - самостоятелно- има много литература по въпроса.

Дишане и смях

Съществуват различни дихателни техники за намаляване на стреса, за релаксация и добър сън. Смехът намалява нивото на хормоните на стреса и освобождава ендорфини. Той е заразен, а и при него няма констатирани странични ефекти.


Ароматотерапия и масаж
Допирът и ароматът също са от значение за облекчаване на стреса, така че бихте могли да изберете ароматотерапия. А масаж с етерични масла, с лавандула например, може да бъде много релаксиращ.


Билки
Съществуват много билки, открити преди хилядолетия, които са изключително ефикасно средство срещу стреса, каквито са валериана, лайката и женшена.


Хомеопатия и акопунктура
Холистичен подход към лечение на причината за стреса и дисбаланса.

Водата ни хидратира и подпомага цялостната функция на организма (помага движението през храносмилателната система).

Здравословната храна осигурява протеини, витамини, минерали и други важни елементи, от които се нуждае нашето тяло, за да функционира добре.

 

Храни и хранителни добавки

Нашата диета може значително да повлияе на нашата търпимост и реакция към стреса. Склонни сме да ядем твърде бързо и да кон-

сумираме не-питателна храна. Бързата закуска и готовите ястия са лесно решение, но са далеч от идеалните. Включете в менюто си хималайска фина кристална сол, билков чай вместо кафе и яжте храни, богати на хранителни вещества, плодове и зеленчуци.

Чувствате се ...

Много ви се яде ...

Трябва да ядете ...

Напрегнати, нервни, под стрес

Шоколад, торти, пасти, сладолед, сметана

Плодове, макарони, ориз, картофи, зеленчуци, ръжен хляб, синьо-зелени водорасли АФА

Уморени, без настроение и летаргични

Пица, бял хляб с масло, салам и сирене, чипс

Риба, телешко, пиле, яйца, плодове, синьо-зелени водорасли АФА

Отчаяни и изпаднали в депресия

Пасти, торти, сладолед, кебапчета

Свежи подправки, пълнозърнести продукти, ориз и боб, синьо-зелени водорасли АФА

 

Чрез правилното подбиране на храните, които консумираме, пиене на вода, правене на физически упражнения и почивка, можем да се чувстваме добре и да сме в по-добра позиция да посрещнем факторите, които предизвикват стрес в живота ни. В резултат най вероятно ще извършваме повече неща за по-кратко време.

 

д-р Джилиян МакKийт, Ph.D за синьозелените водорасли АФА при депресия

"Синьозелените водорасли имат антидепресантно действие.

Причината, поради която AFA работят толкова ефективно за повдигане на настроението е, че те са богати на хранителни съставки, чийто дефицит най-често се среща у депресираните хора. Например недостигът на фолиева киселина (фолат) е най-честият хранителен дефицит. Много проучвания показват, че жестоко депресираните индивиди страдат от дефицит на фолиева киселина.

Ниските нива на вит.В1 (тиамин) също са разпространени, което причинява ацидоза и променен биохимизъм в мозъка. AFA са богати на вит. В1 и фолиева киселина.

Характерно за депресираните хора са ниските нива на вит. В6 и ниацин. Това най-често е отнася за тези, които използват противозачатъчни таблетки. AFA съдържа необходимите количества от тези ключови хранителни съставки.

В синьозелените водорасли AFA балансирано присъстват специфични аминокиселини. Това подпомага предотвратяването на флуктуации в мозъчната биохимия, които биха могли да причинят емоционален или психологически дисбаланс. AFA са наречени "елексир" за мозъка и силно повлияват настроението.

Два грама два-три пъти на ден синьозелени водорасли могат да ви помогнат, когато се чувствате изморени, депресирани или тъжни".

от "Чудотворната съвършена храна: дивите синьозелени водорасли AFA-д-р Джилиян МакKийт, Ph.D

 

 

Само  3 капсули/ 900 мg/ /дневно естествено осигуряват:

Витамин Е            1,7 мg (14%*)

Витамин С           81 мg (101%*)

Витамин В12       7,5µg (300%*)

Витамин В5         8.8 мg (147%*)

Бетакаротин       0,7 мg

 

Налични в удобнаTrue-filled  капсула (без пълнители или свързващи вещества), на прах или в течна форма.


Поръчайте

 

Основни предимства добавяйки Комплекс Есенциални мастни киселини :

 • Използваме 100% не-ГМО (не-генно модифицирани организми)

 • Над 98% от съставките са органично отгледани и студено пресовани, за да се запази пълната им хранителна стойност.

 • Оптимално съотношение на Омега

  -6 към Омега-3, по научна спецификация, за поддържане здравето на сърцето.

 • Добър източник на Омега-9.

 • Масла, богати на DHA от микроводораслов източник - осигурява DHA, за да подпомогне поддържането на мозъчната функция.

Типично съдържание м 2 мл:

Омега-3    514mg

Омега-6   587mg

Омега-9   543mg

Енергия - 73.18KJ,     17.8kcal

Препоръчителен дневен прием 2 мl. Да се взема по 1 мl (20 капки) два пъти дневно или същото количество да се поръси върху салата.

Поръчайте

 

 

Стресът увеличава концентрацията на свободни радикали в организма. Те се неутрализират с антиоксиданти.

Възползвайте се от антиоксидантните ползи на тази мощна комбинация от дребни плодове в AquaSource Плодова Енергия на прах

Основни предимства:

 • Чудесен за активен начин на живот, включително и за спортисти.

 • Мощна антиоксидантна комбинация, която подпомага възстановяването и имунитета.

 • Добър източник на желязо, магнезий и други важни минерали.

 • Удобна прахообразна форма, която може да се смеси с храни и течности.

 • Подходящ за деца над 5 годишна възраст.

Поръчайте

 

Преодолейте стреса - не му позволявайте той да преодолее вас и останете здрави!

 


Производител на продуктите: Спешълбаланс, Великобритания

Представител за Р България: АкваСорс ЕООД

Продават се от независими дистрибутори.

Поръчайте на тел.: 0893 4131 78 Ангелина Генина; или на 0887/43 71 67, 0892/453 770 чрез № К50026641.

 • За да ползвате 30% отстъпка, попълнете формата. 

 
сподели ме

Хранителни добавки от AquaSource